Salsaferie til Cuba
solveig.salsaferie@gmail.com

 Reiseinformasjon Santiago de Cuba (12 dager)

Med denne turen bestiller du en 15-dagers salsa gruppe tur:

1 - 12th dag: Santiago de Cuba

De første 10 dagene vil du bo i Santiago de Cuba. Her, i Cubas hemmelige hovedstad, lærer du fra lokale dansere ikke bare den opprinnelige cubanske salsaen, men også Sønnen, som har sin opprinnelse her.

Du tilbringer fire dager på en av de vakreste strendene på Cuba, Playa Guardalavaca. 

 

Santiago de Cuba Progress tur

Dag 1
Ankomst sent på ettermiddagen i Holguin og overføring til Santiago de Cuba med luftkondisjonerte buss til hoteller og Casas Particulares. Om kvelden en velkommen på Casa Colonial.

Dag 2
Om morgenen møtes vi for et informasjonsmøte etterfulgt av en orienteringsturné. Rundt middag er det en liten matbit. Deretter starter programmet med dansekurset. Dansemannet til vía Danza introduserer seg og gir en historisk oversikt over kubansk musikk og cubanske danser. Deretter blir din kubanske dansepartner tildelt deg, og du vil starte: dans, lære, praktisere, ha det gøy. Om kvelden inviterer víaDanza deg til å besøke en salsaklubb.

Dag 3
Morgenen starter med danselektioner. Kropps- og rytmiske øvelser samt repetisjon av kombinasjoner av trinn og figurer er på pensum. På ettermiddagen venter et besøk på den historiske Santiago de Cuba og helligdommen i El Cobre med et besøk til den svarte madonnaen, Kubas skytshelgen, på oss. Kveldsunderholdning er til din disposisjon. víaDanza gir informasjon.

Dag 4
Vi er allerede akklimatisert og absorberer i økende grad musikk og livlig liv i Santiago. Først starter vi dagen med en danseklasse. På ettermiddagen tilbyr vía Danza en tur til Siboney. Vi tilbringer ettermiddagen der på stranden. Om kvelden har du valget: live konserter, show, natteliv ... Hele byen er full av natteliv.

Dag 5
I dag kan du delta på en dagstur. Vi arrangerte en jeep safari til Gran Piedra Baconao. Under dagsturen besøker vi utsikten Gran Piedra, en kunstnerby, Valle de la Prehistoria og den historiske kaffeplantasjen La Isabelita. Også på programmet er en båttur på Baconao innsjøen og lunsj i 'Finca Guajira'.

Dag 6
Dagen begynner, og i kurset lager vi nye salsa-opplevelser og skaffer seg ny kunnskap. Etter danselektene er ettermiddagen gratis. På kvelden organiserte vi en Fiesta Cubana på Casa Colonial med en typisk kreolsk buffé og et Santiagero-band som spiller levende musikk for oss. Sammen med våre dansepartnere fra Havana og Santiago spiser vi en fin kveld.

Dag 7
Den andre dagsturen på turen er på programmet. Vi kjører til sjøen. Der styrer vi en katamaran og overfører til en av øyene utenfor kysten. Etter en liten øytur følger en avslappet pause bryggen til båten plukker oss opp igjen. Vi fortsetter å Finca Por Venir. Vi har lunsj der og tilbringer ettermiddagen ved bassenget.

Dag 8
Søndag morgen starter dansedagene. Nye kombinasjoner av figurer venter på oss og leksjonene i Son, som fortsatt spilles og danses i barer og puber i Santiago de Cuba. Om kvelden flytter vi til Casa del Caribe. Her finner konserter og folklore-arrangementer jevnlig sted med forestillinger i tradisjonelle cubanske danser.

9. dag
Om morgenen er det 3 timer danselektioner. Ettermiddagen og kvelden bruker vi å gå individuelt eller i små grupper gjennom Santiago de Cuba. Vi forlater en kul cocktail i de koselige terrassene og lytter til rytmen til denne pulserende byen.

Dag 10
Vi besøker Siboney igjen. Der feirer vi og danseteamet et avskjedsfest i huset "Compay Segundo" og fest på et typisk kreolsk måltid. Først av alt er det tre timer med danselektioner. Den vanlige dagen i Siboney med strandbesøk er det siste høydepunktet av våre dager i Santiago.

11. dag
Selv den vakreste ferien kommer til en slutt. Det er på tide å si farvel og ta en siste titt på Santiago de Cuba. Deretter tilbake til Holguin med buss, hvor flyet hjem venter på oss. Adios Santiago og hest pronto!

12. dagers flytur og ankomst i Europa