Salsaferie til Cuba
solveig.salsaferie@gmail.com

Havanna Trinidad                          

21 timers dansekurs                  

Trinidad Cuba

Havanna by er utgangspunktet for alle salsaferieturene vi tilbyr til Cuba. Første uka vil være ett intensivkurs ved vår danseskole. Andre uka kan du velge mellom å bruke 4 dager  i Varadero, Trinidad, Santiago de Cuba, Playa del este  eller være i Havanna by. De siste 3 dagene i den andre uka vil vi alle være samlet  i Havanna by, selvsagt da på danseskolen på dagen og ut på kvelden/ettermiddagen. Vi vil avslutte ferieturen med en stor Fiesta Cubana – Cubansk fest.  

Dag 1) Ankomst til Ankomst til Havannas flyplass, der Pedro – din kontakt i Cuba, venter på deg for å bringe deg til ditt overnattingssted.

Dag 2) Oppstart av danseundervisningen hvor alle får sin egen dansepartner.
Vi starter dagen med en velkomstdrink og en kort forklaring av vårt program. Etterpå tar vi en kort tur gjennom gamle Havanna (Havana Vieja), hovedsakelig for å vise deg hvor du kan finne viktige butikker og en bank. På ettermiddagen starter det virkelige danseprogrammet. Danseteamet ”ViaDanza” vil demonstrere forskjellige dansearter og fortelle deg historien rundt Cubansk musikk og dans. Etterpå vil hver kursdeltaker få delta og selv erfare noe av dette. Du vil også finne ditt nivå, og danse sammen med din dansepartner. Din dansepartner vil du ha gjennom hele kurset. På kvelden blir vi bedre kjent, og svinger vi oss sammen i det heftige nattelivet i Havanna.

Dag 3) Danseundervisning på danseskolen i Havanna Nyd en velfortjent ferie her.
Etter frokost blir det danseundervisning på danseskolen i Havanna, normalt mellom kl 10.00 og kl 13.00. Ettermiddagen kan du besøke ”Castilla de la Fuerza”. Dette er den eldste festningen i Havanna. Her kan du se den berømte statuen ”La Geraldina”. Denne kvinnefiguren er Havannas symbol. Du kan muligens gjenkjenne figuren fra etiketten på romflaskene til På kvelden danser vi igjen, sammen med gruppen

Dag 4) Besøk til rom-museumet og salsa matinee (salsakonsert på ettermiddagstid)
Dagen starter med 3 timers danseundervisning, etterpå kan du bli med på en tur til rom-museumet i Havanna. På ettermiddagen kan du blir med på SalsaMatineè i ett av ”Casa de la Musica”-lokalene. Dersom du bestemmer deg for å gjøre noe annet denne dagen, vil vi anbefale deg en tur langs ”Malecon”, også kjent som ”lidenskapens gate”. På kvelden drar vi  sammen til en salsaklubb eller en konsert

Dag 5) Ernest Hemingway tur.
Etter dagens danseundervisning kan du vandre rundt i den gamle delen av byen. Det er også mulighet for å ta en liten Hemningway ”PubRunde”. I baren ”La Floridita”, favorittbaren til den berømte forfatteren, kan du nyte en frisk og nylaget daiquiri, en drink som ble oppfunnet av ”Pappa”, som cubanerne bruker å kalle Hemningway. En annen spennende bar er ”La Bodequita”, her ble Mojitoen oppfunnet. Let  på veggene i baren, mellom alle autografene og skribleriene, og du vil finne autografen til Hemningway. Dagen avsluttes igjen på dansegulvet, en kveld med enda mer salsa. 

Dag 6) På Havannas dansegulv skjer det hver kveld ...
God Morgen! I dag vil du ha ukas siste danseundervisning. Du har nå hatt 5 dager med undervisning, og tilogmed nybegynnere er nå i stand til å virkelig nyte Havannas flotte natteliv og kunne danse natta lang. For dere som har valgt turen HavannaBy vil dette være siste dag, og vi arrangerer for dere et farvelparty. ViaDanza sitt team vil hver dag holde deg informert om hvor og når det er konserter og arrangementer som er flotte å oppleve. Denne siste kvelden opplever vi det fasinerende nattelivet i fulle drag!

Dag 7) Veien til Trinidad.
Nå har du hatt noen herlige dager i Havanna, men i dag er dagen vi tar bussen (med aircondition) til Trinidad. På veien til Trinidad vil du nyte en flott utsikt over det cubanske landskapet med sin vakre natur. Etter ankomsten til Trinidad vil vi bringe dere til deres overnattingssted. Resten av dagen er din, og du har fremdeles tid til å utforske denne fantastiske byen som ble satt på UNESCOS liste i 1988. Ankomst til Havannas flyplass, der Pedro – din kontakt i Cuba, venter på deg for å bringe deg til ditt overnattingssted.

Dag 8) Nyt og utforsk Trinidad
Fordi Trinidad er omringet mangen kulturelle steder og naturlandskap av bør du gå til parken “Topes de Collante” 771 meter høyt og er ca en times kjøring fra Trinidad by. Du kan gjennomføre en nydelig spasertur gjennom en den tåkedisige skogen som leder deg til fossen ”Salto del Caburni”. Om kvelden kan du nyte den livlige atomsfæren i bykjernen og høre på alle bandene som spiller på ”Plaza Mayor”.

Day 9) Piratenes by
Trinidad har mange spennende museum som definitivt er verd ett besøk. Kirken ”Iglesia Parrquial de la Santisima Trinidad” er også den største i Cuba. Du kan også spasere rundt i den gamle bydelen som en gang ble kallet ”Piratenes by” fordi her var hjemmet til mange pirater. Noen århundre senere tilhørte disse husene sukkerplantasjeeierne fordi det da var ett sukkerplantsjeområde. Mange av piratene og plantasjeeiernes hus er nå restaurert og ser ut som før, og det er som å vandre i ett utendørs museum.

Da er vi alle samlet igjen.
I dag kommer alle tilbake igjen, noen fra Varadero, Trinidad, Santiago de Cuba og andre frqa Playa del Este. Vi vil ha en samling i Havanna – den såkalte ”Stolte karibiske Fruen” . Alle som vil kan dele sine opplevelser, gjerne over en kald drink i baren. På kvelden går vi selvsagt ut å danser igjen… hele natta lang,  for de som vil.

Dag 10) “Valle de los Ingenios”
Dersom du vil besøke “Valle de los Ingenios” , vil du se mange ruiner etter hvor det tidligere var sukkerfabrikker. Der er også ett 44 meter høyt utsiktstårn, som plantasjeeierne brukte for å holde utkikk over sine slaver når de jobbet.  Dersom du ikke har høydeproblemer kan du klatre opp her og ta en kikk, det er en fantastisk utkikk over Trinidad og områdene rundt. En annen ting du kan gjøre, er å ta en (coco) taxi til den nærmeste stranda " Playa de Ancon". Dette er virkelig avslappning! Uansett hva du velger disse få dagene, du vil aldri kjede deg!

Dag 11) Siste dag i Havanna by og vi drar hjem igjen.
Dagen i dag er din! Du kan nå oppleve og nyte byen for siste gang (denne gang). Kanskje vil du kjøpe noen suvenirer, ta en tur med bussen i byen. Det er egne Hopp-på-av-busser som kjører rundt i Havanna hver dag.

Dag 12) tilbake til skolen!
Ny salsaundervisning starte denne morgenen, og du vil få mulighet til å perfesjonere dine figurer. På ettermiddagen har du igjen fri, og kan gjøre hva du vil. Utforsk byen! Havanna by har mange muligheter, mye å oppleve, og tro oss – du er ikke i stand til på denne turen å oppleve alt det gode denne byen byr på. Få med deg noe denne gangen. På slutten av denne dagen svinger vi oss igjen salsaen.  

Dag 13) Farvel party

I dag kan du se fram til en Stor Salsa dag! Vi kjøre (med buss) til ett sted hvor vi virkelig kan nyte salsadans og salsamusikk i fulle drag, hele dagen. Ja, hele dagen er vi sammen med dansere og teamet Viadanza, og hele gruppen. Vi vil ha ett typisk creolsk måltid og mulighet for cubanske drinker, hele dagen.  Når det blir kveld, drar vi tilbake til Havanna og må ta farvel (eller på gjensyn?) med hele teamet til ViaDanza.

Dag 14)

Dag 15) hjemkomst til Europa
Farvel til Havanna, og velkommen tilbake til Europa.

Vi håper du har hatt en opplevelsesrik tur, og vi håper å se deg igjen! Snart!

Dette er en generell beskrivelse av vår salsaferie. Unntak og endringer kan skje. (slik er Cuba)