Salsaferie til Cuba
solveig.salsaferie@gmail.com

                           

 

 

 

 

Havanna By  

24 timers dansekurs       

 

 

 Havanna by er utgangspunktet for alle salsaferieturene vi tilbyr til Cuba. Første uka vil være ett intensivkurs ved vår danseskole. Andre uka kan du velge mellom å bruke 4 dager  i Varadero, Trinidad, Santiago de Cuba, Playa del este  eller være i Havanna by. De siste 3 dagene i den andre uka vil vi alle være samlet  i Havanna by, selvsagt da på danseskolen på dagen og ut på kvelden/ettermiddagen. Vi vil avslutte ferieturen med en stor Fiesta Cubana – Cubansk fest.

Dag 1) Ankomst til Havanna
Ankomst til Havannas flyplass, der Pedro – din kontakt i Cuba, venter på deg for å bringe deg til ditt overnattingssted.

Dag 2) Oppstart av danseundervisningen hvor alle får sin egen dansepartner.
Vi starter dagen med en velkomstdrink og en kort forklaring av vårt program. Etterpå tar vi en kort tur gjennom gamle Havanna (Havana Vieja), hovedsakelig for å vise deg hvor du kan finne viktige butikker og en bank. På ettermiddagen starter det virkelige danseprogrammet. Danseteamet ”ViaDanza” vil demonstrere forskjellige dansearter og fortelle deg historien rundt Cubansk musikk og dans. Etterpå vil hver kursdeltaker få delta og selv erfare noe av dette. Du vil også finne ditt nivå, og danse sammen med din dansepartner. Din dansepartner vil du ha gjennom hele kurset. På kvelden blir vi bedre kjent, og svinger vi oss sammen i det heftige nattelivet i Havanna.

Dag 3) Danseundervisning på danseskolen i HavannaNyd en velfortjent ferie her.
Etter frokost blir det danseundervisning på danseskolen i Havanna, normalt mellom kl 10.00 og kl 13.00. Ettermiddagen kan du besøke ”Castilla de la Fuerza”. Dette er den eldste festningen i Havanna. Her kan du se den berømte statuen ”La Geraldina”. Denne kvinnefiguren er Havannas symbol. Du kan muligens gjenkjenne figuren fra etiketten på romflaskene til På kvelden danser vi igjen, sammen med gruppen

Dag 4) Besøk til rom-museumet og salsa matinee (salsakonsert på ettermiddagstid)
Dagen starter med 3 timers danseundervisning, etterpå kan du bli med på en tur til rom-museumet i Havanna. På ettermiddagen kan du blir med på SalsaMatineè i ett av ”Casa de la Musica”-lokalene. Dersom du bestemmer deg for å gjøre noe annet denne dagen, vil vi anbefale deg en tur langs ”Malecon”, også kjent som ”lidenskapens gate”. På kvelden drar vi  sammen til en salsaklubb eller en konsert

Dag 5) Ernest Hemingway tur.
Etter dagens danseundervisning kan du vandre rundt i den gamle delen av byen. Det er også mulighet for å ta en liten Hemningway ”PubRunde”. I baren ”La Floridita”, favorittbaren til den berømte forfatteren, kan du nyte en frisk og nylaget daiquiri, en drink som ble oppfunnet av ”Pappa”, som cubanerne bruker å kalle Hemningway. En annen spennende bar er ”La Bodequita”, her ble Mojitoen oppfunnet. Let  på veggene i baren, mellom alle autografene og skribleriene, og du vil finne autografen til Hemningway. Dagen avsluttes igjen på dansegulvet, en kveld med enda mer salsa.

Dag 6) På Havannas dansegulv skjer det hver kveld ...
God Morgen! I dag vil du ha ukas siste danseundervisning. Du har nå hatt 5 dager med undervisning, og tilogmed nybegynnere er nå i stand til å virkelig nyte Havannas flotte natteliv og kunne danse natta lang. For dere som har valgt turen HavannaBy vil dette være siste dag, og vi arrangerer for dere et farvelparty. ViaDanza sitt team vil hver dag holde deg informert om hvor og når det er konserter og arrangementer som er flotte å oppleve. Denne siste kvelden opplever vi det fasinerende nattelivet i fulle drag!

Dag 7)  Havanna
Vi kan ha en rolig morgen og sove lenge. I dag sier vi “ha det og på gjensyn” til våre medstudenter som drar på en 4-dagers tur til en annen by eller strand på denne nydelige øya. Noen returnere også Europa.  ViaDanza teamet er i Havanna by og vil holde deg daglig informert over hva som skjer av salsamatinè, konserter og fester. Vi anbefaler deg også å besøke den største festningen i Sør-Amerika, El Moro, på kvelden. Flott show med kanonskudd her hver kveld kl 21.00.

Dag 8) Dagstur til La Terraza (valgfri)
En dagstur med naturopplevelser. Dette nydelige naturområdet som La Terraza er, er verdt ett besøk. Det er i Sierra del Rosarios høyland, kun 50 km fra Havanna by, og du kan svømme i elver og innsjøer. Du kan ri på hester, og du kan besøke huset til Paolo Montagna som ligger ved en innsjø. Nydelig utsikt vil du oppleve fra hans hus. På kvelden er det salsa, salsa og mer salsa … som elsker stranden, kan blir der å nyte sola, stranda og en kokosnøttcoctail mellom palmene. Det er også mulighet for surfing, dykking og lignende sjøaktiviteter.

Dag 9) Dansetimer i Havanna
Etter 2 dager hvile, er det på tide å få dansemuskulaturen i aktivitet igjen. Vi vil ha dansetimer med ulike figurkombinasjoner og intense Reggeaton-bevegelser. Våre dansestudenter som er på 4-dagerstur til Playa del Este vil komme og delta på disse timene. På kvelden er det ut å praktisere det nye vi har lært, nye bevegelser og figurer, mer salsa… 

Dag 10) Sightseeing i Havanna eller en dag på stranda…
Det er nå en hel dag som kan brukes til sightseeing i Havanna. Alle ”spot” er enkle å nå ved bruk av turistbussen. En bussbillett koster 5 CUC og kan brukes hele dagen. Vi anbefaler at du besøker Plaza de la Revolucion, plassen hvor Fidel holdt sine berømte taler til folket. Etterpå kan du bruke samme bussbillett, men velge en annen rute, og dra til stranda og nyte sola og sjøen. Her kan du også treffe resten av gruppen, som er på turen til Playa del Este.  

Dag 11) Da er vi alle samlet igjen.
I dag kommer alle tilbake igjen, noen fra Varadero, Trinidad, Santiago de Cuba og andre frqa Playa del Este. Vi vil ha en samling i Havanna – den såkalte ”Stolte karibiske Fruen” . Alle som vil kan dele sine opplevelser, gjerne over en kald drink i baren. På kvelden går vi selvsagt ut å danser igjen… hele natta lang,  for de som vil.

 Dag 12) tilbake til skolen!
Ny salsaundervisning starte denne morgenen, og du vil få mulighet til å perfesjonere dine figurer. På ettermiddagen har du igjen fri, og kan gjøre hva du vil. Utforsk byen! Havanna by har mange muligheter, mye å oppleve, og tro oss – du er ikke i stand til på denne turen å oppleve alt det gode denne byen byr på. Få med deg noe denne gangen. På slutten av denne dagen svinger vi oss igjen salsaen.  

Dag 13) Farvel party

I dag kan du se fram til en Stor Salsa dag! Vi kjøre (med buss) til ett sted hvor vi virkelig kan nyte salsadans og salsamusikk i fulle drag, hele dagen. Ja, hele dagen er vi sammen med dansere og teamet Viadanza, og hele gruppen. Vi vil ha ett typisk creolsk måltid og mulighet for cubanske drinker, hele dagen.  Når det blir kveld, drar vi tilbake til Havanna og må ta farvel (eller på gjensyn?) med hele teamet til viaDanza.

hjemkomst til Europa
Farvel til Havanna og velkommen hjem til Europa.

Dag 14) Siste dag i
Dagen i dag er din! Du kan nå oppleve og nyte byen for siste gang (denne gang). Kanskje vil du kjøpe noen suvenirer, ta en tur med bussen i byen. Det er egne Hopp-på-av-busser som kjører rundt i Havanna hver dag. Dag 15)

 

Vi håper du har hatt en opplevelsesrik tur og vi håper å se deg igjen! PRONTO!

Dette er en generell beskrivelse av vår salsaferie. Unntak og endringer kan skje. (slik er Cuba)