Salsaferie til Cuba
solveig.salsaferie@gmail.com

  Havanna By                       
 18 timers dansekurs 

 

 

 Havanna by er utgangspunktet for alle salsaferieturene vi tilbyr til Cuba. Første uka vil være ett intensivkurs ved vår danseskole. Andre uka kan du velge mellom å bruke 4 dager  i Varadero, Trinidad, Santiago de Cuba, Playa del este  eller være i Havanna by. De siste 3 dagene i den andre uka vil vi alle være samlet  i Havanna by, selvsagt da på danseskolen på dagen og ut på kvelden/ettermiddagen. Vi vil avslutte ferieturen med en stor Fiesta Cubana – Cubansk fest.

 Dag 1) Ankomst til Havanna
Ankomst til Havannas flyplass, der Pedro – din kontakt i Cuba, venter på deg for å bringe deg til ditt overnattingssted.

Dag 2) Oppstart av danseundervisningen hvor alle får sin egen dansepartner.
Vi starter dagen med en velkomstdrink og en kort forklaring av vårt program. Etterpå tar vi en kort tur gjennom gamle Havanna (Havana Vieja), hovedsakelig for å vise deg hvor du kan finne viktige butikker og en bank. På ettermiddagen starter det virkelige danseprogrammet. Danseteamet ”ViaDanza” vil demonstrere forskjellige dansearter og fortelle deg historien rundt Cubansk musikk og dans. Etterpå vil hver kursdeltaker få delta og selv erfare noe av dette. Du vil også finne ditt nivå, og danse sammen med din dansepartner. Din dansepartner vil du ha gjennom hele kurset. På kvelden blir vi bedre kjent, og svinger vi oss sammen i det heftige nattelivet i Havanna.

Dag 3) Danseundervisning på danseskolen i Havanna Nyd en velfortjent ferie her.
Etter frokost blir det danseundervisning på danseskolen i Havanna, normalt mellom kl 10.00 og kl 13.00. Ettermiddagen kan du besøke ”Castilla de la Fuerza”. Dette er den eldste festningen i Havanna. Her kan du se den berømte statuen ”La Geraldina”. Denne kvinnefiguren er Havannas symbol. Du kan muligens gjenkjenne figuren fra etiketten på romflaskene til På kvelden danser vi igjen, sammen med gruppen

 Dag 4) Besøk til rom-museumet og salsa matinee (salsakonsert på ettermiddagstid)
Dagen starter med 3 timers danseundervisning, etterpå kan du bli med på en tur til rom-museumet i Havanna. På ettermiddagen kan du blir med på SalsaMatineè i ett av ”Casa de la Musica”-lokalene. Dersom du bestemmer deg for å gjøre noe annet denne dagen, vil vi anbefale deg en tur langs ”Malecon”, også kjent som ”lidenskapens gate”. På kvelden drar vi  sammen til en salsaklubb eller en konsert

 Dag 5) Ernest Hemingway tur.
Etter dagens danseundervisning kan du vandre rundt i den gamle delen av byen. Det er også mulighet for å ta en liten Hemningway ”PubRunde”. I baren ”La Floridita”, favorittbaren til den berømte forfatteren, kan du nyte en frisk og nylaget daiquiri, en drink som ble oppfunnet av ”Pappa”, som cubanerne bruker å kalle Hemningway. En annen spennende bar er ”La Bodequita”, her ble Mojitoen oppfunnet. Let  på veggene i baren, mellom alle autografene og skribleriene, og du vil finne autografen til Hemningway. Dagen avsluttes igjen på dansegulvet, en kveld med enda mer salsa.

Dag 6) På Havannas dansegulv skjer det hver kveld ...
God Morgen! I dag vil du ha ukas siste danseundervisning. Du har nå hatt 5 dager med undervisning, og tilogmed nybegynnere er nå i stand til å virkelig nyte Havannas flotte natteliv og kunne danse natta lang. For dere som har valgt turen HavannaBy vil dette være siste dag, og vi arrangerer for dere et farvelparty. ViaDanza sitt team vil hver dag holde deg informert om hvor og når det er konserter og arrangementer som er flotte å oppleve. Denne siste kvelden opplever vi det fasinerende nattelivet i fulle drag!

Dag 7) Siste dag i Havanna by og vi drar hjem igjen.
Dagen i dag er din! Du kan nå oppleve og nyte byen for siste gang (denne gang). Kanskje vil du kjøpe noen suvenirer, ta en tur med bussen i byen. Det er egne Hopp-på-av-busser som kjører rundt i Havanna hver dag.

Dag 8) hjemkomst til Europa
Farvel til Havanna og velkommen hjem til Europa.

Vi håper du har hatt en opplevelsesrik tur og vi håper å se deg igjen! Pronto!

Dette er en generell beskrivelse av vår salsaferie. Unntak og endringer kan skje. (slik er Cuba)