Salsaferie til Cuba
solveig.salsaferie@gmail.com

 Danseprogrammet

 Hver dag starter vi opp med oppvarming og etterpå små dansedemoer av dagens program. Det vil variere fra Rumba, Mambo og Son. Disse typiske cubanske dansestilen har nå i nyere tid blitt en del av figurene i salsadansen. Denne undervisningen vil gi en forståelse av cubansk salsa sine røtter, og vil gi en mulighet til å mestre disse spesifikke dansene.

Straks du lærer nye figurer, vil vi også vise hvordan disse brukes i La Rueda. La Rueda er en cubansk sirkeldans, hvor alle danser figurkombinasjonene på samme tid, ledet etter signal fra en person i sirkelen. Kvinnene blir sendt videre til neste mannlig danser via sirkelen. Både nybegynnere og danser på avansert nivå kan sammen nyte denne populære gruppedansen.

 

Undervisningen vil ha forskjellige tema, og gjennom temaene ”Lady Style” og ”Male Style” vil vi ha fokus på at bevegelsene og figurene blir gjennomført med eleganse og lidenskap. Siden det nesten alltid er mangel på mannlige dansere på Europeiske dansegulv, lærer vi mannen å danse på 2 kvinner på samme tid. Kvinnene lærer en ”freestyle salsa”, slik at hun kan danse dersom en mann ikke er disponibel, eller at det for fullt på dansegulvet til å danse i par.

 

Gjennom tematimen ”Rythme” vil undervisningen foregå sammen med cubansk musiker; og ”Jeg kan ikke danse” eller ”jeg har to venstreføtter” eksisterer ikke sammen med oss. Den cubanske salsa er basert på kun en enkelt komposisjon. For å forstå hva den cubanske musikken inneholder, trengs kjennskap og forståelse av hvilke instrument som gir rytme og hvilke som følger melodien.

 

Fordi du har dine dansetimer sammen med en profesjonell dansepartner. Din egen dansepartner som har gjennomført perfekt det cubanske danseakademiet. Du har sjansen til å lære alt du ønsker spesifikk for deg selv og ditt nivå. Din dansepartner vil undervise og øve sammen med deg.

 

Alle våre dansere kan danse bade som mann og kvinne, de kan style deg slik du ønsker, enten du ønsker å lære mannlig eller kvinnelig styling. De vil lære deg det du ønsker. Dette gjør at du alltid vil kunne utvikle deg i dansen, uansett hvilket nivå du er på.